Welke kledij trekt je best aan.

De kledij die je zou aantrekken om op die dag een wandeling te maken is meestal voldoende. Veel mensen denken dat het tijdens de vaart koud is. Niets is minder waar. Omdat we even snel als de wind varen voelt u deze niet. Daarbij komt dat u ook kan profiteren van de warmte van de brander van de ballon.

Hoe boeken ?

Wanneer contact genomen wordt met ballonvaarder wordt een datum voor een vaart afgesproken. Dit kan via het nummer 0475/39.32.57 of via het formulier onder de tab “Contact”. De exacte plaats van afspraak/vertrek is afhankelijk van de windrichting en -snelheid en van de luchtvaartregelementering.

Het weer

Het al dan niet doorgaan van de vaart is afhankelijk van de weersomstandigheden. Te veel wind, regen en kans op onweer kunnen ons doen beslissen om de vlucht niet te laten doorgaan. Wij beslissen pas de dag van de vlucht of deze kan doorgaan of niet, pas op dat moment beschikken wij over de meest correcte meteogegevens. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van allerlei weerkaarten, vooruitzichten en kunnen we eventueel bellen met meteorologen. Wanneer de weersomstandigheden gunstig zijn, dan wordt de vlucht gemeld bij de luchtverkeersleiding en kunt u alvast uitkijken naar uw (eerste) ballonvaart.

Verloop van de vlucht

Er wordt op een vooraf afgesproken uur en plaats verzameld, meestal twee uur vóór zonsondergang.  Bij aankomst op het opstijgterrein wordt de aanhanger uitgepakt en zal de piloot samen met u de ballon opbouwen. De ventilator wordt gestart en de ballon wordt eerst gevuld met koude lucht. Daarna gaan de branders aan en in een mum van tijd staat de ballon recht overeind. U klimt vervolgens in de mand, de piloot doet de laatste checks, de ballon wordt nog meer verwarmd en bijna ongemerkt komt de ballon los van de grond. Vervolgens is het een uur lang genieten van het adembenemende uitzicht. Aan de horizon ziet u de zon langzaam wegzakken terwijl onder u de koeien rustig in een wei staan te grazen. De piloot zal u het e.e.a. vertellen over ballonvaren en hij kan u precies vertellen over welk klein dorp u zojuist gevaren bent. Na ongeveer een uur gaat de piloot op zoek naar een geschikte landingsplaats. De volgauto wordt ingelicht en de piloot zet de ballon aan de grond. Na de landing wordt alles weer netjes in de aanhanger gepakt. Na de vaart wordt van een drankje genoten  en nog wat nagepraat over de voorbije vlucht. U ontvangt ook een leuk aandenken.